Hayatım

Ohhh tatil…. Dondurma, Pizza, George Clooney – ne alaka mı?

Bu yazı diğer yazılarımdan değişik, farkındayım, biliyorum :) Ama ben de insanım.

Biraz da tatil gerek insana. Depoları, şarjları doldurmak için, ruhumuzu dinlendirmek için.

Bu yaz tatilimizi Italya´da geçirdik. Girişi Roma´dan yapıp bir kaç gün kaldıktan sonra Napoli´ye geçtik, Pompei´ye uğradık, ve Bologna´nın yakınlarındaki Ferrari müzesini ziyaret ettikten sonra (ay, söylemeyi unutmuş olabilirim ben araba delisiyim – şaka, Volkan için gittik ama ben de müthiş eğlendim) geri döndük. Bavulumuz elimizde yeşil ördekleri söyleye söyleye gezdik ve hoşça vakit geçirdik.

Tatil zaten her zaman özeldir, ama bu sefer bir tutam özellik daha katan şu oldu:

Arkadaşım “Ye Dua et Sev” (Eat Pray Love) kitabının yazarı Elizabeth Gilbert´in Italya´da yani kitabin “Eat”/”Ye” bölümünü yaşayıp yazarken en severek gittiği restoranların listesini gönderdi bana. Bin yaşasın, su gibi ömrü olsun.

Böylece Roma´da muhteşem bir dondurma yedik (böyle bir tat olamaz, içim titredi, melekler saz çaldı kulaklarımda, neye uğradığımı şaşırdım, gözlerim yaşardı, yeterince anlattım mı acaba?). Ve Napoli´de ufacık Antica Pizzeria da Michele adında bir Pizzacıda bulduk kendimizi. Filmin bir sahnesini de  burada çektikleri için duvarda Julia Roberts’in resimleri asılıydı. Pizzada sadece iki çeşit seçenek vardı, Margherita ve Marinara. İnanılmaz büyük ve fiyatı inanılmaz düşüktü (4-5 Euro civarında). Pizza’dan sonra iki gün tok dolaştık desem. Volkan Ferrarileri unutamıyor, ben de dondurmayı. Yalnış anlaşılmasın, tatilin diğer yönleri de çok eğlenceli geçti tabii ki.

Derkeeen…. bugün Pam Grout´un blogunu ziyaret ettim. Dün akşam bir podcastını dinlemiştim ve meraklanmıştım. E-Squared kitabından da çok hoşlanmıştım zaten. Pam Grout kitabında evde uygulanabilen enerji deneyleri sunuyor. İlk deneyi iki sefer denedim, ve her ikisindede tam sınır koyduğum süre içerisinde mucize gibi cevaplar aldım.

Ne söylemeye calışıyorsun, artık toparlasan diyenleri duyuyor gibiyim. Evet, Pam Grout´un iki blogu olduğunu keşfettim. Ve sıkı oturun, bunlardan birinin ismi “George Clooney Slept Here”!! (George Clooney burada kaldı) Yani artistlerin, aktörlerin tatil yaptığı yerleri tanıtıyor. Bir dahaki tatile gitmeden önce muhakkak bu blog’a bakacağım. Eminim aralarında fiyatları uçuk olmayan yerler de vardır.

http://georgeclooneyslepthere.com/about/

Dayanamayıp ekliyorum: Pam Grout’un kitabını okuyup yaptığım ilk deney şöyle gerçekleşti. Deneyin içeriği eğer yüksek bir güç/tanrı/melekler/her ne ise varsa bana belli bir süre içerisinde kanıtlamasını istemekti. Benim deney sorum hayatımın amacı ile ilgiliydi ve eğer öyle bir güç varsa bana 24 saat içinde bir yanıt vermesini diledim. Yatmadan önce okumuştum kitabı ve dileğimi gönderdikten sonra ışıkları söndürüp, gözlerimi kapatıp, tam rahatlamış uykuya dalıyordum ki birden yatağın yanındaki duvardan sanki birisi tüm gücü ile bir kalem fırlattı üstüme. Kalbim çarpa çarpa bir sıçramışım var ya. Ödüm kopmuştu. Tabii ki kalem malem yoktu ortalıklarda.

Bundan hayatımın amacının yazmak ile ilgili olduğu kanısına vardım.

Ohhh tatil…. Dondurma, Pizza, George Clooney – ne alaka mı?” için 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.