Aydınlansam mı ne? :)

Koç üniversitesinden “clean sweep” – haydi bakalım

Reklamlar

Etrafımızdaki temizlik ve düzen, iç hayatımızı etkiliyor. Kendi hayatımda şahit oluyorum buna. Moralim bozuk olduğunda, normal’e dönmek için kullandığım stratejilerden birisi, evimi temizlemek ve düzene sokmak. Böylece evimin enerjisi de kendi enerjim de değişiyor. Bu güzel enerji’yi hayatımızın birçok alanına getirebiliriz.

“Clean Sweep” Koç Üniversitesinin (Coach University) sunduğu, hayatımızın ne durumda olduğunu değerlendirebilmemiz için kullanılabilen ve 100 noktadan oluşan bir test. Derinden temizlik anlamına geliyor. Bir yıl önce denemiştim ve bir ilerleme varmı diye görmek için yeniden cevaplamayı düşünüyorum.

Test dört bölüme ayrılmış. “Evet, bu tam ben” diye cevaplandırdığınız noktalara birer puan veriyorsunuz ve her dört bölümde hayatınızın ne durumda olduğunu görüyorsunuz. Yani toplam 100 puan alırsanız, ne ala. Tebrikler! Hemen söyleyeyim, 100 puan’dan bayağı uzaktım :)

Hepsini uygulayınca stresimiz azalır, enerjimiz artar ve hayatımıza daha olumlu ve güzel insanlar ve olanaklar getirirmişiz.

İngilizce’den tercümesini ben yaptım. Bu da ne deyip, İngilizce orijinalini görmek isteyenler “Clean sweep” diye Google’a girin ve voila! :)

Denemek isteyenlere bol eğlenceler diliyorum:

ÇEVREM (25 soru)

SAĞLIĞIM (25 soru)

PARAM (25 soru)

İLİŞKİLERİM (25 soru)

* Bir başka koç kitabındada okumuştum bunu. Hafta da üç fincan kahve’den fazlası bağımlılık göstergesiymiş!!! Ohhhhh-ooohhhhhh… Neyse en kötü huyum bu olsun madem :)

“Clean Sweep” test’inin telif hakkı Coach University’ye aittir. Daha fazla bilgi için oraya baş vurabilirsiniz. 

Reklamlar

Reklamlar