Feng Şui ve ben · Hayatım · Mucizeler

Feng Shui ve ben – Diamond Feng Shui

Şayet aranızda „Nereye kayboldu bu kız? Sesi sedasi kesildi. Hayırdır.“ diye düşünen olduysa, işte burada açıklaması :-)

Tam „Ya, aslında var ya, Feng Shui’ye çok merak sardım. Bir kurs´a mı katılsam acaba. Yok ama, çılgın pahalıdır kesin!“ diye aklımdan geçtikten kısa bir süre sonra, e-mail posta kutuma bir davetiye geldi. Şöyle bir 20-30 mail listesine üyeyimdir (ne zamandır saymadım da), haliyle geliyor. Çok sevindim. Mucizeler dünyası yaşasın.

Daha önce tanımadığım, ama “The Secret” filminde bile rol aldığını öğrendiğim Belçikalı Feng Shui hocası  Marie Diamond, senelerce bir çok usta’dan öğrenim gördükten sonra, Diamond Feng Shui adında kendi dalını kurmuş. Davetiyede İnternet için hazırladığı kursunun birinci bölümünü ilk defa kısa bir süre için ilgilenenlere ücretsiz sunduğu yazılıydı. Teşekkür ederim meleklerim, evren, her kimse sorumlusu.

Böylece bir hafta boyunca her gün işten çıktıktan sonra oturup Feng Shui kursunu dinledim, deli gibi not aldım ve ezberlemeye başladım. Aslında doğrusu şu ki dinlediğim bilgilerin yoğunluğundan dolayı aklım biraz da allak bullak oldu. Kurs pazar günü sona erdi, ve ben şimdi oturup, notlarımı bir düzene sokup, yavaş yavaş adım adım uygulamaya sokacağım.
Aman, aman eşe, dosta, akrabaya buradan sesleniyorum. Bir daha ki evinize geldiğimde, yandınız. Masum masum, çay demlemeye mutfağa gittiğinizde, siz dönene kadar oturma odasının dekorunu, düzenini değiştirmiş olabilirim. Tabii ki özgür fikrinize sonsuz saygım var, zorla güzellik olmaz… yine de beni yalnız bırakmayın diyorum.

Feng Shui Çin´den gelen bir bilim ve Çin Kültür Devrimininden sonra ülkeden göç eden zengin aileler ve beraberlerinde Feng Shui hocaları ile dış ülkelerdede tanınıp yayılmaya başlamış. Ve göç eden herşey gibi ister istemez ayak uydurup değişik hayat koşullarına uygun „Western Feng Shui“ dalı geliştirilmiş. Daha önce burada Feng Shui hakkında yazdıklarım çoğuyla bu Western Feng Shui okuluna aitti. Marie Diamond´un kurdugu “Diamond Feng Shui” metodu değişik Feng Shui okullarının bir birleşiminden oluşuyor. Fakat özelliklerinden biri sadece dış hayatımızla değil, iç hayatımız yani düşüncelerimizi de kapsamasıymış. Yani Çekim Yasası ve Feng Shui’nin birleşimi. Daha o kadar derinlerine dalamadığım için bilemiyeceğim.
Bu sefer katıldığım birinci basamakta Yin ve Yang enerji dengesinin Yang kısmını nasıl güçlendirebileceğimize ve hayatımızın akışını nasıl hızlandırabileceğimize dair yöntemler öğretildi. İleri kurslarda Yin enerjisinin nasıl kullanılabileceği öğretiliyormuş. Tüm kursa katılmak biraz pahalı, ama Ekim ayında 250 Dolarlık bir burs için çekilişleri varmış, hemen yazıldım. Kazanırsam devam edebilirim.

Marie Diamond Chi enerjisinin akışını resmen gözleri ile görebiliyormuş. Bende yok öyle bir kabiliyet ve göremiyorum, ama her insan gibi evin içinde bazı köşelerde toplanan olumsuz, katılaşmış enerjiyi seziyorum. Hiç unutmam, Volkan bir gün ben işteyken bana sürpriz olsun diye, oturma odamızdaki mobilyaların yerlerini değiştirmişti. Aynı yerde duran birşey kalmamıştı adeta. Görünümü hoş olsada, yeni düzene alışamamıştım, çünkü sanki odanın içinden kocaman, ürkütücü, kuvvetli akıntılı bir nehir akıyormuş gibi bir his uyandırmıştı bende. O akşam yine herşeyi yerli yerine geri koymuştuk.

Kursta öğrendiğim en önemli bilgilerden biri, her insanın doğum tarihine göre 4 talihli, şans getiren yönleri olması. Ben 1972’nin sonlarına doğru doğduğum için, benim şanslı yönlerim (sonunda yaşımı da söyledim ya):

  • Başarı için güney batı
  • Sağlık için kuzey batı
  • İlişkilerim için batı
  • Bilgi için kuzey doğu

Kendi şanslı yönlerinizi bulmak isterseniz ‘kua sayısı’ diye Google’a girebilirsiniz. Kua sayınızla şanslı yönlerinizi belirleyebilirsiniz.

Sanırım evimizin yakın geleceğinde yine değişiklikler görünüyor :-)

Ya peki, o kadar uğraşıyorsun, bir sonuçta alıyormusun, diye merak edenlere, evet diyorum. Bir başka zaman ayrıntılarına girmeyi planlıyorum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.