Genel · Hayatım

Düşüncelerimin ve hislerimin gücü – iş hayatım

Sanırım herkes çalıştığı işte başarılı olmak ister. Veya böyle bir isteği olduğuna inanır. Ben nedense bir yandan istiyorum, öte yandan başarı beni korkutuyor. Özellikle başkalarından daha başarılı olma fikri.

Bu nedenle yeni girişimlerimi sanki sıkı sıkı frene basıp ilerletirmiş gibiyim. Yavaş yavaş ufak ufak bir ilerleme.

Haftalar önce Mastermind grubumda günlük satışlarımızı paylaştık, baktım hepsi ürünlerini günde 2şer 3er satıyormuş. O anki düşüncemi hatırlıyorum “Aaaaa, bende o kadar satabileyim öyleyse”. Ve kısa bir süre sonra satışlarım arttı. Bende bir sevinç, bir coşku. Yeni yeni heyecan veren fikirler. 

Kardeşimle bu konuyu konuşurken, “Neden kendimi frenliyorum ki?? Hatta 4 bile satıyım. Yok yani, hatta 5 olsun!’ dedim. Mastermind grubumda bir kişi okadar satıyormuş. Kahkahayla güldük. Ve iki gün sonra İLK defa günde 5 ürün sattım. 

Satışlarım arttıktan sonra kısa bir süre içinde ardarda iki üç kişi ile karşılaştım. Beni kesinlikle iyiliğimi isteyen, beni uyarmak amacıyla, tamamen temiz bir kalple eleştirdiler: iyi düşün, bu yolda başarısız olan çok kişi var, yanlış yapıyorsun, kazançların günlük masraflarını hayatta karşılayamaz, git bir iş bul kendine türü ikazlar. Benim coşku ve heyecan kıvılcımları söndü, yerini korkuya bıraktı.

Çekim yasasına hala inanıyorum. Kendi içimde bu tür düşünceler olduğu için hayatıma çektim bu eleştirileri. Ve olacak oldu. Satışlarım sıfıra düştü. Bayağı uzun bir süre. 

Nedenlerini hala araştırmaktayım. İnsanlar neden önceki gibi siteme geliyor ama almadan gidiyorlar? Acaba baş neden hakikaten benim kendi düşüncelerim mi?? Yeniden heyecanlanıp inanmam lazım, başka çarem de yok zaten :)

Kalk ayağa, Arzu. Yeniden güçlen, ve yoluna devam. 

Satışlar yavaş yavaş düzene girmeye başlıyor yeniden. Eski seviyeye gelmedi daha. Düşüncelerime daha da dikkat etmem lazım. Aslında düşüncelerime de değil, hislerime. Kalbimin gösterdiği, bana heyecan veren, canlılık katan yola devam. Çekim yasası şaşmaz.

Hayalim, deneyim kazanıp bir gün yeni bir ürün çıkarıp, pazarlamak. Aklımda bir fikir var, beni bırakmayan: çok çöpe neden olan, ama sevilen günlük bir ürünün çevreye çok daha az zarar verecek olan bir versiyonu :)

Foto: Andrew Neel / Unsplash sitesinden

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.