Aydınlansam mı ne? :)

Kuru iftiradan korusun, yada korumasın :)

Reklamlar

Beni tanıyanlar bilir haksızlığa ve ayrımcılığa hiç gelemem. Hatta ve hatta Via Karakter testinde en güçlü beş kişilik özelliklerim de bunu yansıtır (testi denemek isteyenler: http://www.viacharacter.org/survey/Surveys/TakeSurvey; Türkçesi de var).

Üstüne üstelik birde akrebimdir. Yani basmayın damarıma, zehir gibi konuşurum – …dum daha doğrusu. Bazı şeyler değişiyor.

Eh işte hayat mı desem evren mi desem her kimse sağ olsun önüme art arda deneyim kazanıp, büyüyebilmem için fırsatlar çıkarıyor. Sağ olsun, var olsun. Hiç unutmaz, ihmal etmez beni.

Yine öyle bir fırsat çıktı önüme. İş hayatımda herhangi bir başarımın dış görünümüme bağlanmasını veya kadın olmama yüklenmesine alerjim vardır. Telefon da iş ile ilgili konuşurken, bana böyle birşey söylendi ve hemen enerjim kaydı, boşta bulundum, içim dondu, duymamazdan geldim ama beni rahatsız etti. Fakat gaza gelip o anda hak ettiğini düsündüğüm cevabı verememem iyi oldu. Kendimi müdafa etmeye kalkışırdım belki veya kırıcı bir yanıt vermeye. Biraz daha konuştuk ve telefonu kapattık.

Bir an sessiz kaldım, düşündüm  taşındım ve kararımı verdim, çünkü her an seçim hakkı benim. Başıma gelenleri kontrol edemem ama nasıl karşılık vereceğim tamamen benim elimde olan birşey:

Diyerekten enerjiyi üzerimden atabildim ve bende boşta bulunup saçma şeyler konuştuğum anları hatırladım. Böyle yaptıktan sonraki duygularımı ve ağırlığı hatırladım. Berbat. İçimden kırdığım insanlardan özür diledim.

Bana bunları söyleyen insanın da içinden kim bilir neler geçiyordu ki, bilemem.

Ve merhametle karşılamayı seçtim.

Olay benim için kapandı. Her son böyle mutlu olur umarım :)

Reklamlar

Reklamlar