Feng Şui ve ben

Feng Şui ve ben

Feng Şui ustasıyım desem düpedüz yalan olur. Hatta ve hatta Pinokyo’nun burnu benim burnum yanında gülünç kalır. Ama az çok oradan buradan temel bir iki yöntem beğenip kendi hayatıma uyguladığımı söyleyebilirim.

5-6 sene evvel ilk olarak feng şui adına evimdeki fazlalıklara, kullanılmayan eşyalara, kitaplara, fuzuli esyalara, bir kere giyilip kenara atılmış kıyafetlere ve daha nelere bir girişmişliğim vardır. Ve bunu düzenli bir biçimde tekrarlıyorum. Her seferinde evim biraz daha ferahlıyor, güzelleşiyor.

Her giriştiğimde bir parça eşya ya “haydi yallah” diyebildim ve evden uzaklaştırdım, sattım, hediye ettim, bağışladım. Artık birikmemesi için bunu düzenli olarak yapıyorum, ve üç faydasını gördüm: birincisi, böylece evin enerjisi daha bir huzurlu olmaya başlıyor, ikincisi açıkcası evin temizliği de çok daha rahat ve çabuk bitiyor. Ve alış verişimde daha dikkatli davranıyorum. Almak istediğim bu parça ya hakikaten ihtiyacım var mı devamlı aklımın bir köşesinde.

Geçen akşam ikinci bir adım attım ve elimde kağıt, kalem ve ölçü dairemin planını hazırladım. Bayağı bir vaktimi aldı, ama dairem hakkında şimdiye kadar farkında bile olmadığım şeyler de öğrendim.

Ve sonra işin asıl enteresan basamağına geçtim: evin planının içine bagua haritası çizdim. Daha basit dörtgen bagua’ları seçtim bu arada. Bunu sizde uygulamak isterseniz aslında en ideali evinizin ve ya dairenizin dörtgen ve ya dik dörtgen olması, ama çoğu evin kesimi öyle değil maalesef. Balkon, apartman merdiveni, asansör gibi nedenlerden dolayı bazı bölümler eksik ve dörtgen tam bütün değil. Bagua haritasını kullanabilmek için önce dairenin/evin planını dörtgen haline getiriyorsunuz.

FullSizeRender

Bu bagua haritasını evin giriş kapısından görülmüş vaziyette çeviriyorsunuz. Yani eve daima ya “bilgelik”, ya “kariyer” ya da “faydalı arkadaşlar” bagua sından giriyorsunuz.

Eğer hayatınızda olumlu gitmeyen bir taraf varsa, mesela diyelim ki aşk, evinizde o bölümü temsil eden bagua ya bakmanızı tavsiye ederim. Yani giriş kapısından bakıldığında dairenizin en öte sağ köşesine. Muhtemelen o köşe düzensiz, plansız, dağınıktır – ya da kitaplar, bekar arkadaşlarınızın fotoğrafları ile doludur. Eğeeeeer öyleyse – değiştirme zamanı gelmiş midir?

Amerikan feng şui uzmanı Denise Linn’ in bir podcast’ ında bereket baguası ile ilgili tavsiyelerini duydum, ve soluğu evde aldım. Bu köşenin etkisini arttırmak istiyorsanız mesela su resimleri, gemi resimleri asmak gerekiyormuş. Ya da (Çin’den gelen bir inanç ne de olsa) ejderha resimleri ya da heykelleri koymak. Neyse ki evde erkek arkadışımın bir ejderha heykeli vardı, ona da – erkek arkadaşımın alaycı tebessümü eşliğinde – sonunda uygun bir yer bulundu böylece. Yüksek Bilim adına! :D Ve – işte insan inanınca harikalar gerçekleşir ya – hakikaten evin bereketi arttı.

Bence denemekte fayda vardır. En kötü ihtimal eviniz toparlanmış olur (herkesi kendim gibi dağınık sanıyorum bende :).

Şu an bundan ötesini mesela bagua ya uyan renk kullanımı gibi şeylere girişmedim, ama kim biliiiiiirrrr bir gün buna da başlarım.

Feng Şui ve ben” için bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.