Genel

Enerjimi temizleme yöntemlerim

Bazı günler keyfim yerinde olmuyor elbette. Olur olmaz şeyleri kafama takmış oluyorum, ne kadar istemesem de. Ve ya başka bir insanın üzgün, kızgın enerjisi geçiyor bana.

Bu tür günlerde kendimi toparlamak için yaptıklarımı burada sıralıyorum ki, hem bana hatırlatma olsun, hem de belki sizlerin de ekleyebilecekleri vardır.

Daima yeni şeyler öğrenmeye açığım. Evet, başlıyorum:

  • Her türlü temizlik. Hiçbir şey yapamazsam, herhangi bir çekmeceyi boşaltıp yeniden düzenlerim. Ya da mesela bilgisayarımdaki dosyalara girişirim. Şimdi “Senin evin kim bilir pırıl pırıldır” diye düşünenler vardır. Öyle de değil. Kardeşimin çok doğru tespit ettiği gibi: “Abla ya, evin temiz, ama görünür yerler dağınık.” O kadar haklı ki.. Neyse ki Feng Şui sayesinde evimdeki eşyalar azaldıkça dağınıklık da biraz azalıyor gibi :D
  • Evin camlarını sonlarına kadar açıp evi havalandırıyorum. Şöyle bir enerjisi değişiyor hemen. Durgun enerjiler akıp gidiyor.
  • Perdeleri açıyorum ki ışık ve aydınlık dolsun içerisi. Akşam sa evdeki tüm lambaları yakıyorum.
  • Mümkünse yürüyüşe çıkıyorum. Bazen doğaya, bazen de çarşıya. Tamamen o günkü ruh halime bağlı.
  • Lezzetli bir yemek. Lezzetli bir yemek konsun önüme, otomatikman mutlu oluyorum. Vücudumdaki serotonin hormonu düzeyi atlaya zıplaya yükseliyor.
  • Egzersiz. Üzerimden sıkıcı enerjiyi atmaya bire bir geliyor. Kasılmış kasların rahatlamasını hissetmek ne güzel bir duygu. Spor yaparken akışa girip mutluluk tadan insanlara her zaman çok imrenmişimdir. Ben öyle şeyler yaşamadığım için kendimi motive edip ve bazen zorlamam gerekiyor. Spordan sonra kendimi iyi hissedenlerdenim anlaşılan. Senelerdir oturma odamızda Tracy Anderson (DVD/Youtube) eşliğinde egzersiz yapıyorum. Hareketleri her 10 günde bir değiştirdiği için sıkıcı da olmuyor. Bu hafta aksatmadan 5 gün art arda spor yaptım ve kendimi süper hissediyorum. Bir hafiflik veriyor insana.
  • Yoga. Yoga kursuma ne kadar üzgün, kırgın, bitkin girsem de dersten sonra enerjim tamamen rahatlamış oluyor. Evde yapmayı da deniyorum ama stüdyoda onca insanla beraber uygulamak kadar etkili değil nedense.
  • Beni sıkan şeyleri değil, bana mutluluk veren şeyleri düşünmeye gayret ediyorum. Esther Hicks çekim yasasında şöyle diyor: eğer bir kere o havaya girdiysen hemen sıyrılmak zor olur. Nasıl yokuşa park ettigin bir arabanın el frenini çözersen ilk bir kaç saniyede önüne geçip durdurmak kolay olabilir, ama hız kazandıktan sonra durdurmak mümkün degildir. O an tek yapabileceğin yatıp uyumak, ve ya başka şeylerle dikkatini dağıtmak.
  • Müzik! Her tür. Şu an Simrit’in Kudrat Kavan mantrasına bayılıyorum. Kundalini Yoga sına ait. Müziği çok hoşuma gittiğinden sözlerini araştırmıyorum, hayal kırıklığına uğramamak için.
  • Epsom tuzu (magnezyum sülfat) ile banyo. Vücuttan negatif enerjileri atmak için bire birmiş. Ayrıca bir doktordan duymuştum magnezyum eksikliğine de bire birmiş. Ne de olsa tenimiz vücudumuzun en büyük organı.
  • Iltifat etmek. Hiçbir şey yapamıyorsam, Facebook üzerinden.
  • Eski resimlere bakıp güzel hatıraları anımsamak.
  • Kendimi iyi hissetmiyorum diyerek Volkan’a veya bir arkadaşıma danışmak. Ve sarılmak (hoşgeldin oksitosin hormonu). Ailem ile vakit geçirmek.
  • Mis kokulu mumlar. Favorim Yankee Candle markasının ‘Snow in Love’ mumu. Sadece kış aylarında satışa çıkıyor. Hafiften pahalı ama beni öyle mutlu ediyor ki kokusu anlatamam. Veya başka mis kokular, mesela mandalina kabuğunun kokusu, fırından yeni çıkmış ekmeğin kokusu, nivea kreminin kokusu gibi.
  • Komik filmler ve diziler izlemek, ilham verici şeyler okumak. Haberlerden kilometrelerce uzak durmak.
  • Tatilde gidebileceğimiz yerleri araştırmak. Devamlı aynı yerde kalmaktan hoşlanmadığımızdan sık sık mekan değiştiriyoruz tatilde. İlginç yerleri araştırmak bana düşüyor ve çok zevk alıyorum bundan.
  • Meditasyon, dua, ve ya uzun uzun nefes almak ve vermek.
  • Bu biraz garip gelebilir, ama bana iyi geliyor: evimizin her dört köşesine cam kavanozlarda tuzlu su yerleştiriyorum ve kavanozları haftada bir yıkayıp suyu değiştiriyorum. Negatif enerjileri toparlayıp tutuyorlarmış. Hem de dekoratif duruyorlar aynı anda :)

Tabii ki hepsini birden yapmıyorum. Bütün günümü alır. Bunlar sadece seçeneklerim. Aralarından o vakit uyanları seçiyorum.

Bundan başka yöntemler varsa, duymak isterim :)

Güzel enerjili, hayırlı, şarkılı, türkülü bir gün diliyorum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.