Doğa ile başbaşa · Genel · Hayatım

Ekim ayını neden seviyorum

 Hafiften sonuna denk geldi farkındayım, ama içimden geldi. Sevilmeyecek gibi değil ki Ekim ayı.

En çok ağaçların yapraklarının rengarenk olmasına bayılıyorum. Sanki kıyafet değiştiriyorlar. Bu yeşil bu sezona hiç uymuyor, ben en iyisi kırmızı, sarı tonlarına ağırlık veriyim dermiş gibi. Yapraklar sallana, oynaya yere düşüp etrafımızı sarılara, kahverengilerine, kırmızılara boyuyorlar. Nefis.

Dün havanın iyi olacağını duyup, öğleden sonrası için iş yerimden izin alıp, soluğu ormanda aldım yine. 8 kilometre yürümüşüm (biraz yolumu kaybetmemin de etkisi oldu elbette – Google Maps’i icat eden vatandaş, çok yaşayasın, emi!). Ormana girmeden önce meleklerimden beni korumalarını ve düşüncelerimi temiz tutmalarını dilerim hep.

Ruhum dinlendi, yenilendim yine ve enerji depolarım doldu. Öyle ki, eve döner dönmez birde matımı yayıp evde spor yaptım.

Ekim de sevdiklerim sadece yaprakların renkleriyle kalmıyor. Kestaneyi de severim. Bir iki hafta önce annem’le toplamaya gittik. Oturduğumuz şehir de kestane ağaçları ile meşhur bir yer var ve Ekim de bayram yerine dönüşüyor. Yaşlısı, genci, çocuklu aileler torbalar ellerinde güle oynaya, yanaklar soğuktan kırmızı bir halde kestane topluyorlar.

Doğa nasıl şahane bir şey, biz toplarken habire sağımıza solumuza durmadan kestaneler düşüyordu ağaçlardan. Kafamıza düşmedi neyse. Tam doğal ve organik süpermarket gibi. O akşam evde bir kestane sefası çektik ve topladıklarımızın hepsini yiyemediğiz için, birde paketleyip buzdolabına koyduk.

Ekim’de birde ayva ve mandalina satışa çıkarya dünyalar benim olur.

Bir başka yeni sevdam: mantarlar. Ormanın her tarafı mantar dolu. Hangisi yenilir hangisi zehirli bilmediğim için uzaktan seviyorum şimdilik. Ama ne sahneler yaratıyorlar. Resmen periler çıkıp oynayacakmış gibi. Dayanamayıp devamlı resim çekiyorum.

Aslında her mevsimin yeri ayrı, hepsinin bir güzelliği ve kalbimde özel bir yeri var. Ama Ekim doğum günümün olduğu ay olduğundan bir başka benim için.

Ekim ayını neden seviyorum” için 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.